РУС
Наверх

Аб прадпрыемстве

Главная
/
Аб кампаніі
/
Аб прадпрыемстве

Адкрытае акцыянернае таварыства "Мінскі мясакамбінат"

ААТ «Мінскі мясакамбінат» адносіцца да ліку найбольш старых у Рэспубліцы Беларусь з дзеючых мясакамбінатаў. Прадпрыемства заснавана ў 1922 годзе на базе хладобойні.

У існуючым выглядзе мясакамбінат сфармаваўся ў перыяд з 1956 па 1960 гады, калі былі пабудаваныя і здадзены ў эксплуатацыю новыя вытворчыя корпусы. Праектная магутнасць прадпрыемства ў тыя гады складала: мясатлушчавы цэх - 50 тон, каўбасны цэх - 18 тон, птушкаперапрацоўчых - 10 тон гатовай прадукцыі ў змену.

Укараненне новай тэхнікі і ажыццяўленне арганізацыйна-тэхнічных мерапрыемстваў дазволіла павялічыць вытворчыя магутнасці цэхаў: мясатлушчавым да 86 тон, каўбаснага да 20 тон і птушкаперапрацоўчых да 14 тон гатовай прадукцыі ў змену.

У 1988 годзе пачалося будаўніцтва завода па вытворчасці мясных паўфабрыкатаў магутнасцю 99 тон у змену, уведзенага ў эксплуатацыю ў 1994 годзе.
У 1994 годзе былі таксама ўведзеныя ў эксплуатацыю: кампрэсарны цэх, кацельня, цэнтральны цеплавы пункт, унутрыплащадачныя інжынерныя сеткі і адміністрацыйны корпус.

У 1995 годзе распачата будаўніцтва санітарнай бойні магутнасцю 5 тон у змену, лакальных ачышчальных збудаванняў вытворчых і дажджавых сцёкаў магутнасцю 5500 м3 у суткі і сховішчы для агародніны на 180 тон адначасовага захоўвання (уведзена ў эксплуатацыю ў 1996 годзе).
На сённяшні дзень Мінскі мясаперапрацоўчы камбінат - гэта сучаснае, квітнеючае прадпрыемства. На камбінаце працуе 1175 супрацоўнікаў, кожны з якіх з'яўляецца прафесіяналам сваёй справы. Усе вытворчыя магутнасці забяспечаныя сучасным абсталяваннем. Сукупнасць гэтых фактараў дазваляе ААТ «Мінскі мясакамбінат» прытрымлівацца міжнародных стандартаў у вытворчасці прадукцыі, якая дзякуючы сваёй якасці, натуральнасці і густу карыстаецца прызнаннем сярод пакупнікоў.

Цэх першаснай перапрацоўкі жывёлы выпускае: ялавічыну, свініну, субпрадукты 1 і 2 катэгорый, тлушчы (топлены, харчовай, касцяны, кармавой), сухія кармы, альбумін, шкуры гавяжыя і свіныя, эндакрынна-ферментную і спецыяльную сыравіну, кустку для вырабаў.

Каўбасны цэх вырабляе больш чым 300 найменняў каўбасных вырабаў, вэнджаніны і субпрадуктаў.

Цэх паўфабрыкатаў вырабляе больш за 200 найменняў прадукцыі, у іх ліку: паўфабрыкаты буйнакавалкавы, мелкокусковые, парцыённыя, сечаныя паўфабрыкаты, паўфабрыкаты ў цесце, блінцы з рознымі начынкамі, галубцы.

Мінскі мясакамбінат выкарыстоўвае прагрэсіўныя метады ўпакоўкі мясапрадуктаў у вакууме і газавым асяроддзі, што дазваляе павялічыць тэрміны іх захоўвання з захаваннем спажывецкіх якасцяў без прымянення кансервантаў.

Адным з найважнейшых прыярытэтаў вытворчай дзейнасці прадпрыемства з'яўляецца забеспячэнне паказчыкаў якасці і бяспекі выпускаемай прадукцыі. Рэалізуецца вялікі комплекс мерапрыемстваў, адлюстраваных у Дзяржаўнай праграме «Якасць», накіраванай на рэалізацыю мэтаў дзяржаўнай палітыкі ў галіне якасці выпускаемай прадукцыі.

Сістэма забеспячэння якасці прадукцыі на ААТ «Мінскі мясакамбінат» заснавана на выкананні патрабаванняў стандартаў прадпрыемства па відах работ структурных падраздзяленняў, службаў і аддзелаў, распрацаваных і укаранёных на прадпрыемстве.

Прадукцыю ААТ «Мінскі мясакамбінат» па вартасці ацэньваюць не толькі спажыўцы, але і спецыялісты: штогод яна ўзнагароджваецца на беларускіх і міжнародных конкурсах.

Мэтай дзейнасці ААТ «Мінскі мясакамбінат» з'яўляецца насычэнне рынку якаснай мясной прадукцыяй і прадуктамі яе перапрацоўкі, забеспячэнне эфектыўнай працы прадпрыемства і на гэтай аснове атрымання пастаяннага прыросту прыбытку, неабходнай для задавальнення сацыяльных і эканамічных патрэб членаў працоўнага калектыву і дзяржавы.

Карпаратыўнай стратэгіяй прадпрыемства з'яўляецца выпуск традыцыйнай прадукцыі высокай якасці.

На прадпрыемстве ўкаранёна сістэма менеджменту якасці ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 9001 і сістэма якасці НАССР. У апошнія гады была праведзена шырокамаштабная мадэрнізацыя. У выніку цэха аснашчаны сучасным абсталяваннем, за вытворчым працэсам і праверкай якасці прадукцыі сочаць аўтаматы, а ўмяшанне чалавека зведзены да мінімуму. Усё гэта ў спалучэнні з прагрэсіўнымі сучаснымі тэхналогіямі і разнастайнымі рэцэптурамі дазваляе вырабляць прадукцыю еўрапейскага ўзроўню і асвойваць прынцыпова новыя віды прадуктаў. У той жа час, Мінскі мясакамбінат працягвае выкарыстоўваць традыцыйныя тэхналогіі і рэцэптуры, што само па сабе ўжо з'яўляецца гарантыяй якасці выпускаемай прадукцыі. Немалаважным з'яўляецца і тое, што прадпрыемства выпускае прадукцыю з астуджанага сыравіны.

Асартымент выпускаемых мясных вырабаў настолькі шырокі, што нават самы патрабавальны пакупнік можа выбраць прадукт у адпаведнасці з яго смакавымі перавагамі і дастаткам. «Мінскі мясакамбінат» прапануе разнастайныя мясныя прадукты пад гандлёвай маркай «Мясная дзяржава» - вароныя каўбасы, сасіскі, сардэлькі, варана-вэнджаныя, полукопченые, сыравэнджаныя і сыравяленыя каўбасы, вяндліны, далікатэсныя прадукты з ялавічыны і з